
 
SAMPLE LETTER OF SPONSORSHIP FOR  

OUT-OF-STATE OFFICIANT 
 

Per Chapter 765.17, Wisconsin State Statutes, a letter of sponsorship is required for a non-
Wisconsin resident clergy to perform a marriage ceremony in Wisconsin.  That sponsorship 
letter must: 
 
 be written on letterhead from same church or religious denomination that is located within 

the state of Wisconsin (to substantiate that the church or religious denomination is an actual 
entity within the state); 

 be addressed to “To Whom it May Concern", be dated and contain the name and signature 
of the in-state sponsoring officiant; 

 specify that the sponsor is him- or herself an authorized marriage officiant in Wisconsin;  

 specify that the sponsor knows of the out-of-state officiant; 

 state that, to the best of the sponsor’s knowledge and belief, the out-of-state officiant is 
authorized to perform marriages for a religious denomination in the officiant’s place of 
residence. 

 
The out of state officiant keeps the original letter.  He or she should provide the couple with a 
copy.  The letter may be used whenever that out-of-state officiant is asked to perform a 
marriage in this state, as long as that officiant’s authority to perform marriages in his or her 
place of residence has not been revoked.  The County Clerk may ask to see the letter or take a 
copy of it. 

 

 

SAMPLE LETTER 
 
 

LETTERHEAD 
 
Date 

 
To Whom It May Concern: 
 
I am currently a (religious title) authorized to perform marriages through (name of church or 
denomination) in the state of Wisconsin. 
 
In accordance with Chapter 765.17, Wis. Stats., I have been asked to provide a letter of 
sponsorship for (name of out-of-state officiant) who resides at (mailing address of out-of-state 
officiant) in order for (him/her) to perform a marriage in this state.  I know of this person and, to 
the best of my knowledge and belief, (name of out-of-state officiant) is authorized to perform 
marriages by the church or denomination that (he/she) represents and that (name of the out-of-
state officiant) is legally able to perform marriages in (state or country of residence of the out-of-
state officiant). 
 
 
Signature of Sponsor  
 

Typed or Printed Name of Sponsor 
 

 


